2014. december 15., hétfő

Donát, ha játszik

Donát még mindig nagyon szeret játszani. Minden más a játékon kívül teljesen felesleges időtöltés. Ebbe a körbe jelenleg az ovibamenés is beletartozik. Mostanában komoly háborúk dúlnak a nappaliban. Gonosz és jó katonák, vagy sárkányok és dinók esetleg mindenki küzd valamiért, valakivel. Ehhez a méretes sárkányfarmot, a dinógyűjteményt illetve a playmobil katonákat használjuk jelenleg. De mint fél éve minden nap meghallgatom, Donát leghőbb kívánsága, hogy karácsonyra egy lovagvárat hozzanak neki az angyalkák és a Jézus (szigorúan, sosem becézi Jézuskának, fogalmam sincs, miért).

Szeret még mindig autózni. Versenyeket rendezünk, esetleg a katonák is jöhetnek nézőnek, vagy az autók is küzdhetnek a katonákkal.

Duplozni szerencsére egyre többször szokott. Meglepetést fogok okozni, várat épít, vagy parkolóházat. Ha esetleg hajlandó sima házat építeni, abba tutira dinók fognak költözni. A kertjét pedig ellepik majd a sárkányok.

Amit mérsékelten szeret a kreatív időtöltés anyukája legnagyobb bánatára. Elfesteget, és még gyurmázunk is, de itt be is fejeződött a kreatív énünk kibontakoztatása. Nem színez, nem ragaszt, nem csinálunk vicces kéz és lábnyomatos képeket, semmit. Tudniillik ez nem elég harcos.

Amit viszont egyáltalán nem hajlandó csinálni, az a kirakózás. Valami miatt zsigeri utálat van benne mindenféle kirakó felé, ezért amikor nagy nehezen megpróbálom rávenni, hogy játszunk, akkor összeveszünk, mert én nem hiszem el, hogy nem tudja 5 évesen kirakni a 12 darabos kirakót, ő meg hülyeségeket kérdez. Legutóbb odáig fajult a dolog, hogy Donát kitiltott minden kirakót a lakásból.

Összességében szerintem nagyon szórakoztató és rendkívül kreatív gyerek.

(itt éppen a lego emberek indulnak háborúba a playmobil katonákkal, és eközben zajlik egy autóverseny is)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése